OAV MATNLARIDA EKSPRESSIVLIKNI YUZAGA KELTIRUVCHI TIL VOSITALARINING QO‘LLANISH MEXANIZMLARI (O‘ZBEK TILI MISOLIDA) - NURULLAYEVA SABINABONU RABBIM QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek ommaviy axborot vositalari tilida ekspressiv vositalarning qo‘llanilishi, ularning lingvistik xususiyatlari va funksional ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekspressivlikning fonetik, leksik, morfologik hamda sintaktik ifodalanish shakllari yoritilib, OAV matnlarida ularning axborotning ta’sirchanligini oshirish, auditoriya e’tiborini jalb etish va muallif munosabatini ifodalashdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, ekspressiv vositalarning turli media matnlaridagi qo‘llanish xususiyatlari hamda ularning kommunikativ va stilistik vazifalari tahlil etiladi.