MODERN APPROACHES TO TEACHING ENGLISH THROUGH INNOVATIVE TECHNOLOGIES - Normurodova Nigora (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada ingliz tilini o‘qitishda innovatsion texnologiyalarning ahamiyati va ularni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish masalalari yoritilgan. Ingliz tili o‘qituvchilari uchun mobil ilovalar, onlayn resurslar, virtual va kengaytirilgan reallik (VR/AR), sun’iy intellekt (AI) hamda gamifikatsiya metodologiyalari kabi zamonaviy texnologiyalarning qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada ushbu texnologiyalar yordamida ingliz tilini o‘rganishning samarali, interaktiv va motivatsion jarayonga aylanishi ko‘rsatib berilgan. Ta’limda texnologiyalardan foydalanish o‘qituvchilarga darslarni qiziqarli va interaktiv tarzda tashkil etish, talabalarga esa istalgan vaqt va joyda til o‘rganish imkoniyatini yaratadi. Shuningdek, mobil ilovalar, onlayn platformalar hamda VR/AR texnologiyalarining ingliz tilini o‘qitishdagi o‘rni va ulardan samarali foydalanish yo‘llari yoritilgan.