O‘SMIR YOSHLARDA KELAJAKKA ISHONCH VA HAYOTIY MAQSADLARNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Murodova Sabohat Hasanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlarda kelajakka ishonch va hayotiy maqsadlarni rivojlantirishning psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, shaxsning o‘zini anglash jarayoni hamda kelajak rejalari va maqsadlarining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, o‘smirlarda ijobiy dunyoqarash, o‘ziga ishonch, motivatsiya va mas’uliyat hissini rivojlantirishning psixologik asoslari ochib beriladi. Maktab, oila va ijtimoiy muhitning o‘smirlarning hayotiy maqsadlarini belgilashdagi o‘rni hamda maktab psixologining ushbu jarayondagi faoliyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari o‘smirlarni kelajakka yo‘naltirish, ularda aniq maqsadlar va muvaffaqiyatga intilish motivlarini shakllantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.