O‘QUVCHILARDA MAS’ULIYAT TUYG‘USINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Maxmudov Nu’monjon Mamajonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda mas’uliyat tuyg‘usini rivojlantirishning psixologik asoslari, uning shaxs kamolotidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Mas’uliyat hissining shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar, jumladan, oila muhiti, ta’lim muassasasi, tengdoshlar bilan munosabatlar hamda individual-psixologik xususiyatlarning roli tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarda mustaqillik, burch hissi, o‘z xatti-harakatlarini nazorat qilish, qaror qabul qilish va natijalar uchun javobgarlikni his etish ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali psixologik usullari bayon etilgan. Maqolada mas’uliyatli shaxsni tarbiyalashda pedagog va psixolog hamkorligining ahamiyati ham asoslab berilgan.