MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA IJTIMOIY FAOLLIKNI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Kamalova Raxima Abdullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda ijtimoiy faollikni shakllantirishning psixologik va pedagogik omillari tahlil qilingan. Ijtimoiy faollikning shaxs rivojlanishidagi o‘rni, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi oila, maktab, tengdoshlar muhiti hamda ijtimoiy munosabatlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, bolalarda tashabbuskorlik, jamoada ishlash ko‘nikmalari, fuqarolik mas’uliyati, muloqot madaniyati va ijtimoiy moslashuvni rivojlantirishning samarali usullari bayon etilgan. Maqolada ta’lim-tarbiya jarayonida ijtimoiy faollikni qo‘llab- quvvatlash, bolalarning jamiyat hayotidagi ishtirokini kuchaytirish hamda ularning shaxs sifatida kamol topishiga xizmat qiluvchi omillar ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.