MAKTAB MUHITIDA O‘ZARO ISHONCH VA HAMKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Maxmudov Nu’monjon Mamajonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab muhitida o‘zaro ishonch va hamkorlikni rivojlantirishning psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ota-onalar o‘rtasidagi ishonchli munosabatlarning shakllanishi hamda samarali hamkorlikning psixologik omillari yoritiladi. Shuningdek, ijobiy muloqot, o‘zaro hurmat, empatiya va jamoaviy faoliyatning shaxs rivojlanishiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Maktab psixologining sog‘lom psixologik muhit yaratish, nizolarni oldini olish va hamkorlik madaniyatini rivojlantirishdagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi. Ta’lim muassasalarida samarali psixologik muhitni shakllantirishga oid amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.