MAKTABDA NIZOLI VAZIYATLARNING OLDINI OLISHDA PSIXOLOGNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Kamalova Raxima Abdullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab muhitida yuzaga keladigan nizoli vaziyatlarning psixologik sabablari, ularning o‘quvchilar shaxsiy rivojlanishi va ta’lim jarayoniga ta’siri hamda bunday holatlarning oldini olishda maktab psixologining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Nizolarni erta aniqlash, ularning kelib chiqish omillarini tahlil qilish, o‘quvchilar, pedagoglar va ota-onalar bilan samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yish masalalari tahlil etilgan. Shuningdek, maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan profilaktik, diagnostik, korreksion va maslahat ishlari orqali sog‘lom psixologik muhitni shakllantirishning samarali usullari bayon qilingan. Maqolada nizoli vaziyatlarning oldini olishda muloqot madaniyatini rivojlantirish va psixologik xizmat faoliyatini takomillashtirishning muhim jihatlari asoslab berilgan.