OMMAVIY MADANIYAT VA MILLIY O’ZLIKNI ANGLASH: ZAMONAVIY IJTIMOIY-MADANIY KONTEKSTDA NAZARIY TAHLIL - Odilov Komiljon Furqatjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarida ommaviy madaniyatning milliy o’zlikni anglashga ta’siri ilmiy-nazariy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Muallif ijtimoiy- madaniy o’zgarishlar, digital transformatsiya va madaniy globalizatsiya kontekstida o’zlikni anglash mexanizmlari, shuningdek, milliy madaniyatning zamonaviy ommaviy madaniyat kuchlari bilan o’zaro munosabati masalalarini ko’rib chiqadi. Maqolada Giddens, Hobsbawm, Bhabha va Appadurai kabi yetakchi ijtimoiy- madaniyat nazariyotchilarining konseptsiyalaridan foydalanilgan holda o’zlik konstruksiyasining ko’p qatlamli tabiati asoslab beriladi. O’zbekiston misolida ommaviy madaniyat mahsulotlari va milliy o’zlik o’rtasidagi munosabat empirik ma’lumotlar asosida ko’rsatiladi.