TALABALARNING KASBIY TA’LIM JARAYONIDAGI O‘QUV MOTIVLARINI O‘RGANISH - Karimjanova Yoqutxon Urinbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tadqiqot jarayonidagi o‘quv motivatsiyasi tushunchasining mazmuni, uning turlari, shakllanish mexanizmlari hamda ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Kasbiy ta’lim jarayonida ham motivlar shakllana boshlaydi va uning muhim mezoni psixologiya fakulteti talabalari o‘rtasida mazmunli hayotiy yo‘nalishlarning yuqori darajada shakllanishi, hamda ta’lim va kasbiy faoliyatning ichki motivlarining ustunligi hisoblanadi. Empirik tadqiqot natijalari asosida talabalarning o‘quv motivlari darajasi aniqlanib, ularni rivojlantirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.