BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA OʻQUV MOTIVATSIYASI VA PSIXOLOGIK MOSLASHUV JARAYONLARINING XUSUSIYATLARI - Ikramova Mukambar Anvarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Mazkur maqola boshlangʻich sinf oʻquvchilarining maktabga moslashuvi, oʻquv motivatsiyasini shakllantirish va ularning psixologik rivojlanish xususiyatlarini tahlil qilishga qaratilgan. Boshlangʻich maktab davri shaxsning intellektual va ijtimoiy qobiliyatlari poydevor qoʻyiladigan muhim bosqich hisoblanadi. Tadqiqotda maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan psixodiagnostik va rivojlantiruvchi ishlar yordamida oʻquvchilarning maktabga moslashuvchanligini oshirish va bilish jarayonlarini faollashtirish usullari yoritilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, oʻquv oʻyinlari va individual yondashuv orqali oʻquvchilarning motivatsiyasi sezilarli darajada oʻsadi.