MAKTAB PSIXOLOGINING OʻQUV-TARBIYA JARAYONIDAGI OʻRNI VA FAOLIYATI SAMARADORLIGI - Sunnatova Shaxnoza Xojiakbar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Mazkur maqola zamonaviy umumtaʼlim maktabi sharoitida amaliyotchi psixologning oʻrni va faoliyatining samaradorligini tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda maktab psixologining asosiy vazifalari – psixologik diagnostika, korreksion- rivojlantiruvchi ishlar, konsultatsiya va profilaktika yoʻnalishlari koʻrib chiqilgan. Tadqiqot maqsadi – maktab psixologi faoliyatining oʻquvchilarning ijtimoiy- psixologik moslashuvi, akademik koʻrsatkichlari va umumiy psixologik holatiga taʼsirini baholashdan iborat. Natijalar maktab psixologik xizmatining oʻquv-tarbiya jarayonidagi muhimligini tasdiqladi. Maqola yakunida psixologik xizmat samaradorligini oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.