MAKTABDA OʻQUVCHI QIZLAR TARBIYASINING PSIXOLOGIK JIHATLARI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Baxodirova Shohsanam Olimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Mazkur maqola umumtaʼlim maktabida oʻquvchi qizlar tarbiyasining oʻziga xos psixologik jihatlarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda qizlarning shaxsiy, maʼnaviy- axloqiy va ijtimoiy rivojlanishidagi asosiy muammolar va ularni hal etishda maktab psixologining oʻrni yoritilgan. Tadqiqot maqsadi – maktab sharoitida qizlarning oʻziga boʻlgan ishonchini shakllantirish, oʻz-oʻzini anglashini chuqurlashtirish va salbiy taʼsirlardan himoya qilish boʻyicha psixologik yordamning samaradorligini baholashdan iborat. Natijalar shuni koʻrsatdiki, individual va guruhli psixologik ishlar qizlarning ijtimoiy moslashuvi va kelajak hayotga tayyorligini sezilarli darajada oshiradi.