O‘QUVCHILARDA INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARGA QARAMLIKNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Toshmatova Dilafruz Choriyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarda internet va ijtimoiy tarmoqlarga qaramlikning yuzaga kelishiga sabab bo‘luvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Jumladan, o‘smirlik davriga xos psixologik xususiyatlar, emotsional ehtiyojlar, muloqotga bo‘lgan talab, o‘zini namoyon qilish istagi, yolg‘izlik hissi, stress va tashvish holatlarining internetdan haddan tashqari foydalanishga ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek, internet qaramligining o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, ta’lim faoliyati, ijtimoiy munosabatlari va ruhiy salomatligiga ko‘rsatadigan salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Muammoning oldini olish hamda o‘quvchilarda internetdan oqilona foydalanish madaniyatini shakllantirish bo‘yicha psixologik tavsiyalar keltiriladi.