MAKTAB O’QUVCHILARINING AGRESSIV XULQ-ATVORNI KORREKSIYA QILISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Gʻulomova Dilbar Altibayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarida uchraydigan agressiv xulq-atvorning psixologik xususiyatlari, uning kelib chiqish sabablari hamda korreksiya qilishning samarali usullari tahlil qilinadi. Agressiv xulq-atvor o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, o‘quv faoliyati va tengdoshlar bilan munosabatlariga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan dolzarb psixologik muammolardan biri hisoblanadi. Maqolada agressiyaning shakllanishiga ta’sir etuvchi biologik, psixologik va ijtimoiy omillar, jumladan, oilaviy muhit, noto‘g‘ri tarbiya usullari, tengdoshlar ta’siri hamda emotsional zo‘riqishlar yoritib berilgan. Shuningdek, agressiv xulq- atvorni korreksiya qilishda psixologik diagnostika, individual va guruhiy maslahatlar, psixokorreksion mashg‘ulotlar, emotsiyalarni boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda maktab, oila va psixolog hamkorligining ahamiyati tahlil qilingan.