TURISTIK KLASTERLAR ORQALI INVESTITSION JOZIBADORLIKNI OSHIRISH - Mirzashova Guliston Bazarbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy ishda turistik klasterlar orqali hududlarning investitsion jozibadorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda turistik klaster tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati hamda investitsion muhitga ta’sir etuvchi asosiy omillar yoritilgan. Shuningdek, klaster yondashuvining turizm sohasini rivojlantirishdagi o‘rni, infratuzilma, davlat-xususiy sheriklik va hududiy brending kabi jihatlar ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Ishda O‘zbekiston sharoitida turizm klasterlarini rivojlantirish imkoniyatlari va mavjud muammolar ham tahlil qilingan. Natijada turistik klasterlar investitsiyalarni jalb etish, iqtisodiy o‘sishni ta’minlash va hududlar raqobatbardoshligini oshirishda muhim vosita ekanligi asoslab berilgan.