РАЗВИТИЕ КОММУНИКАТИВНЫХ НАВЫКОВ ОБУЧАЮЩИХСЯ КАК ОСНОВНАЯ ЦЕЛЬ ПРЕПОДАВАНИЯ РУССКОГО ЯЗЫКА - Имамова Улбус Бурибоевна (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada texnikumlarda tahsil olayotgan talabalarga rus tilini o‘qitishda kommunikativ yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda grammatik bilimlarni amaliy nutq faoliyati bilan uyg‘unlashtirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik usullar, xususan, interfaol mashg‘ulotlar, rolli vaziyatlar, muloqotga yo‘naltirilgan topshiriqlar, loyiha ishlari hamda raqamli ta’lim vositalaridan foydalanish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, amaliy kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirish talabalarning rus tilida erkin muloqot qilish qobiliyatini shakllantirishi, o‘quv motivatsiyasini kuchaytirishi va kasbiy faoliyatga tayyorgarlik darajasini oshirishi asoslab berilgan.