ELEKTR VA MEXANIKA SOHALARIDA FIZIKA QONUNLARINING AMALIY QO‘LLANILISHI - Temurova Xolida Abdusalomovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada fizika qonunlarining elektr va mexanika sohalarida amaliy qo‘llanilishi hamda ularni kasbiy ta’lim jarayonida o‘qitishning didaktik asoslari tahlil qilingan. Elektr zanjirlari, elektromagnit hodisalar, Nyuton qonunlari va energiya saqlanish qonunining texnik tizimlardagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, fizika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, laboratoriya ishlari va raqamli simulyatsiyalardan foydalanishning samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari fizika fanini amaliy yo‘naltirilgan holda o‘qitish talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.