ANDIJON SHAHRI AVTOBUS BEKATLARIDA TASHKIL ETILGAN CHO‘NTAK YO‘LLARNING TRANSPORT HARAKATIGA TA’SIRI - Tursunaliyev Xursanali Rustamjon o‘g‘li; Shodmonov Saidbek (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada Andijon shahri avtobus bekatlarida tashkil etilgan cho‘ntak yo‘llarning transport oqimiga, yo‘l harakati xavfsizligiga hamda jamoat transporti samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan keng tahlil qilingan. Tadqiqot davomida avtobus bekatlaridagi transport harakati, yo‘lovchilar almashinuvi, tirbandliklarning yuzaga kelish sabablari va mavjud muammolar o‘rganilgan. Shuningdek, zamonaviy aqlli transport tizimlari (ITS), sensorli monitoring va videokuzatuv texnologiyalari asosida cho‘ntak yo‘llarni rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijasida transport oqimini yaxshilash va yo‘l harakati xavfsizligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.