TARIX FANINI O’QITISHDAGI ZAMONAVIY TENDENSIYALAR. - Islom Sultonov Azamat o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tarix fanini o‘qitishdagi zamonaviy tendensiyalar hozirgi ta’lim jarayonining muhim qismi hisoblanadi. Ta’lim sohasidagi global o‘zgarishlar, raqamli texnologiyalarning rivojlanishi, hamda o‘quvchilarning o‘rganish uslublaridagi farqlar tarix fani o‘qitish usullariga yangi yondashuvlarni talab qilmoqda. Tarix darslarini faqat yodlash va faktlarga asoslangan o‘rgatish endi yetarli emas, zamonaviy ta’limda o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash, mulohaza yuritish, kontekstda tahlil qilish qobiliyatlarini shakllantirish kabi ko‘nikmalariga e’tibor qaratiladi.