BOLALARDA DISLALIYA SABABLARI VA DAVOLASH YO’LLARI - Maxmudova Dildora Tursunovna; Utbosarova Umida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bolalar orasida keng tarqalgan nutq buzilishi shakllaridan biri — dislaliya holati, uning etiologik omillari hamda korreksion terapiya yondashuvlari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda eksperimental-logopedik kuzatuv, klinik va differensial diagnostik tahlil metodlari orqali bolalardagi dislaliya holatlari aniqlanib, ularning fonetik-fonematik rivojlanish darajalari baholandi. Shuningdek, maqolada psixolingvistik yondashuv asosida individual terapiya dasturlarining samaradorligi ham tahlil qilingan. Olingan natijalar asosida dislaliya bilan og‘rigan bolalar uchun differensial yondashuv asosida takomillashgan logopedik mashqlar majmuasi tavsiya etilgan.