LIMON LOGISTIKASI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Zokirova Mohiraxon Lutfullayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada limon logistikasi sohasidagi dolzarb muammolar va ularning yechimlari haqida fikr yuritiladi. Limon mahsulotining yetishtirilishidan tortib, iste’molchigacha yetkazib berishgacha bo‘lgan bosqichlar – yig‘ib olish, saralash, saqlash, qadoqlash, transport va sotuv jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, limon logistikasi tizimining nazariy asoslari va amaliy yondoshuvlari o‘rganiladi. Bugungi kunda limon mahsuloti nafaqat qishloq xo‘jaligi, balki oziq-ovqat, qandolatchilik, sanoat va sog‘liqni saqlash sohalarida ham keng qo‘llanilmoqda. Limon – O‘zbekiston hamda jahon bozorida yuqori iqtisodiy ahamiyatga ega bo‘lgan sitrus mevalardan biri hisoblanadi. Ushbu mahsulotning eksport-import jarayonlari, ichki bozor taqsimoti va iste’molchiga samarali yetkazib berilishi zamonaviy logistika tizimiga bevosita bog‘liq. Ammo amaldagi logistika tizimida mavjud bo‘lgan ayrim muammolar mahsulot narxi, sifati va xalqaro bozordagi raqobatbardoshligiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda.