САМБО СПОРТ ТУРИНИНГ ЖИСМОНИЙ ВА МАЪНАВИЙ РИВОЖЛАНИШДА ТУТГАН ЎРНИ - Тураев Муродхон Аюбхонович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада самбо спортининг жисмоний тарбия тизимидаги аҳамияти, ёшлар ва спортчиларда куч, чидамлилик, ҳаракат координацияси каби жисмоний сифатларни ривожлантиришдаги роли таҳлил қилинган. Шу билан бирга, самбо машғулотлари орқали шахсда ирода, интизом, масъулият ва стрессга чидамлилик каби муҳим психофизиологик ва маънавий сифатлар шаклланиши ёритилган. Самбо миллий ва халқаро спорт тури сифатида нафақат жисмоний салоҳиятни ошириш, балки ёш авлодни ватанпарварлик ва баркамол шахс сифатида тарбиялашнинг самарали воситаси сифатида ҳам тадқиқ этилган.