“BEZORI” HIKOYASIDA SHAXS FOJIASI TASVIRI - Toshpo‘latova Dilchehra Azamat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Abduqayum Yo‘ldoshevning “Bezori” hikoyasi badiiy adabiyotdagi fojiaviylik tasviri, obraz yaratishdagi mahorati, hikoyada tasvirlangan ijtimoiy muhitning obraz tabiati bilan munosabati reallikka asoslanib tasvirlangan. Muallif “Bezori” hikoyasi sarlavhasini qo‘shtirnoq ichida beradi. Bu shartlilikni, o‘zaro kinoyaviylikni anglatish uchun xizmat qiladi. Aslida, “bezori” bezori emas, muhitning qurboniga aylanganligini hikoya bilan to‘liq tanishish orqali anglay boshlaymiz. Asarda bugun atrofimizda uchraydigan, zavodda usta bo‘lib ishlaydigan yigitning hayotidan hikoya qilingan bir kunlik voqea orqali shaxs fojiasi ochib beriladi.