NOGIRON BOLALAR OILALARIDA OTA-ONA STRESSINI KAMAYTIRISH UCHUN YANGI INNOVATSION PSIXOLOGIK DASTURLAR YARATISH - Azizabonu Usmonova Obidjon qizi; Tursunova Risolat Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada nogiron bolalar oilalarida ota-onalarning stressini kamaytirishga qaratilgan yangi innovatsion psixologik dasturlar yaratish masalasi ko‘rib chiqiladi. Nogiron farzandni tarbiyalash jarayonida ota-onalar duch keladigan psixologik qiyinchiliklar va stress omillari tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar — mobil ilovalar, onlayn terapiya platformalari, virtual guruh mashg‘ulotlari hamda sun’iy intellekt asosidagi shaxsiy psixologik yordamchi tizimlar yordamida stressni kamaytirish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, psixologik dasturlarni yaratishda mahalliy madaniyat, ijtimoiy stigma, texnologik imkoniyatlar kabi omillar hisobga olinishi zarurligi ta’kidlanadi. Maqola reabilitatsiya va psixologik yordam sohasida innovatsion yondashuvlarning samaradorligini baholash usullari hamda o‘zbek sharoitida ularni joriy etish istiqbollarini ko‘rsatadi. Yangi dasturlar nogiron bolalar oilalarining ruhiy salomatligini yaxshilashga, ularning hayot sifatini oshirishga xizmat qiladi.