AUTIZM SINDROMIGA CHALINGAN BOLALAR BILAN ISHLASH METODLARI - Tursunova Risolat Abdurashid qizi; Usmonova Azizabonu Obidjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada autizm sindromiga chalingan bolalar bilan ishlashning samarali metodlari ko‘rib chiqiladi. Autizm bolalarning ijtimoiy muloqoti va xulq- atvoriga ta’sir qiluvchi neyropsixologik holat bo‘lib, individual yondashuvni talab etadi. Ushbu maqolada autizm tushunchasi, uning sabablari, pedagogik yondashuvlar, zamonaviy terapiya usullari hamda xalqaro va mahalliy tajribalar haqida so‘z yuritiladi.