“QONIMIZDA JADIDLAR QONI: MA’RIFAT UYG’ONISHNING ABADIY MEROSI” - Mahamadaliyeva Nafisa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Turkistonda paydo bo’lgan jadidchilik harakatining mohiyati, maqsadlari va ijtimoiy hayotdagi o’rni haqida so’z yuritiladi. Shuningdek, maqolada unchalik mashhur bo’lmagan ammo harakat rivojiga katta hissa qo’shgan shaxslar va ayollar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Maqola jadidlar merosining bugungi kun jamiyatida ham dolzarb ekanini ta’kidlaydi va ularning qadriyatlari nechog’lik buyukligini ochib beradi.