YULDUZLAR ILMINI YORITGAN ALLOMA: MIRZO ULUG‘BEK MEROSI - Jo‘ranazarova Nigora Qurbonboy qizi; Musulmonova Sarvinoz Olim qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada buyuk astronom va davlat arbobi Mirzo Ulug‘bekning ilmiy faoliyati, astronomiya faniga qo‘shgan hissasi hamda uning ilmiy merosining jahon ilm-fani taraqqiyotidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, Samarqand shahrida tashkil etilgan ilmiy muhit, mashhur Ulug‘bek rasadxonasining faoliyati hamda astronomik kuzatuvlar asosida yaratilgan Zij-i Sultani asarining ilmiy ahamiyati tahlil qilingan