YURAK ISHEMIK KASALLIGI: MIOKARD INFARKTI RIVOJLANISHINING XAVF OMILI SIFATIDA - G'ulomova Feruza G'ayratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yurak ishemik kasalligi va miokard infarktining kelib chiqish sabablari, patogenezi, klinik ko‘rinishlari, tashxis usullari va zamonaviy davolash yondashuvlari keng yoritilgan. Yozishda ilg‘or ilmiy va amaliy tadqiqotlar, zamonaviy muolajaviy tavsiyalar asos qilib olindi. Maqolada ushbu kasalliklarning profilaktikasi, reabilitatsiyasi ham keng o‘rin oldi. Mukammal bibliografik tavsiya, tahlil va xulosalar keltirildi, asosiy atamalar kalit so‘zlar sifatida sanab o‘tildi.