TRANSPORT LOGISTIK JARAYONLARNI YAGON REYESTR MA’LUMOTLAR BAZASINI LOYIHALASH - A.E. Kuvnakov; T.B. Djurayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada transport-logistika tizimlari uchun integratsiyalashgan logistika jarayonlarining yagona reyestri ma’lumotlar bazasini loyihalashning nazariy va uslubiy asoslari ishlab chiqilgan. Logistika jarayonlarini yagona axborot makonida boshqarishga mo‘ljallangan ma’lumotlar bazasini yaratish bosqichlari, arxitekturasi va metodologiyasi asoslangan. Shuningdek, korxona, mijoz, buyurtma, logistika operatsiyasi, transport, monitoring, to‘lov va integratsiya modullarini o‘z ichiga olgan infologik model taklif etilgan. Mazkur model logistika jarayonlarini markazlashgan holda boshqarish, axborotlar yaxlitligini ta’minlash, real vaqt monitoringini tashkil etish hamda tashqi axborot tizimlari bilan integratsiyani amalga oshirish imkonini beradi. Taklif etilgan yechim transport-logistika tizimlarini raqamlashtirish va boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.