HARBIY TA’LIM TIZIMIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI VA ISTIQBOL YO‘NALISHLARI - Tavakalov Alisher Akbaralievich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqola zamonaviy harbiy ta’lim tizimida pedagogik texnologiyalarni joriy etish va rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. An’anaviy o‘qitish usullarining cheklovlari, raqamli simulyatsiya, virtual va kengaytirilgan reallik, moslashuvchan ta’lim tizimlari, o‘yinlashtirish (gamification), muammoga asoslangan ta’lim kabi innovatsion yondashuvlarning harbiy ta’limdagi o‘rni tahlil qilinadi. O‘zbekiston harbiy ta’lim muassasalarida mavjud holat, erishilgan natijalar va kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari haqida fikr yuritiladi.