BOLАNING JАMIYАTGА ERTА MOSLАSHUVINI TА’MINLАSHDА RIVOJLАNISH MАRKАZLАRINING O’RNI - Valijonova Bibirobiyaxon Numonjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bolaning jamiyatga erta moslashuvini ta’minlashda maktabgacha ta’lim tashkilotlaridagi rivojlanish markazlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Rivojlanish markazlari orqali bolalarning ijtimoiy, kommunikativ, kognitiv hamda ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish, tengdoshlari bilan muloqot qilish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, markazlarda tashkil etilgan faoliyatlarning bolaning shaxs sifatida kamol topishi va jamiyatga muvaffaqiyatli moslashuviga ta’siri ko‘rib chiqilgan.