MAKTABGACHA TA’LIM JARAYONIDA RIVOJLANISH SOHALARINING O‘ZARO INTEGRATSIYASINI TA’MINLASHGA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Yigitaliyeva Gullola Mirobil qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida bolalar rivojlanish sohalarini o‘zaro integratsiyalash asosida tashkil etish masalalari tahlil qilinadi. Rivojlanishning jismoniy, ijtimoiy-emotsional, nutqiy, bilish hamda ijodiy-estetik yo‘nalishlari o‘rtasidagi uyg‘unlikni ta’minlashda innovatsion pedagogik yondashuvlarning o‘rni batafsil yoritilgan. Integrativ ta’lim modeli asosida yo‘lga qo‘yilgan ta’lim jarayonining bolalar shaxsini har tomonlama kamol toptirishdagi imkoniyatlari ochib berilgan.