MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INNOVATSION HAMKORLIK MODELINING AHAMIYATI - Jo‘rаyevа Mohigul Аvаzbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning maktab ta’limiga tayyorgarlik darajasini oshirishning dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida mavjud an’anaviy yondashuvlar hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar qiyosiy o‘rganilib, Janubiy Koreya tajribasi asosida takomillashtirilgan “Oilaviy rivojlanish kundaligi” modeli ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari ushbu modelning bolalarning bilish faoliyati, psixologik tayyorgarligi va ijtimoiy-emotsional rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi. Shuningdek, maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish, ta’lim jarayonini integratsiyalash hamda rivojlanish monitoringi tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.