BOLALARDA EMOTSIONAL ZO‘RIQISH HOLATLARINI ANIQLASH VA KORREKSIYA QILISH USULLARI - Qahhorova Dilnoza Komiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarda emotsional zo‘riqish holatlarining kelib chiqish sabablari, namoyon bo‘lish xususiyatlari hamda ularning psixik rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Emotsional zo‘riqishning o‘quv faoliyati, xulq- atvor, ijtimoiy munosabatlar va ruhiy salomatlikka salbiy ta’siri yoritilib, ushbu holatlarni erta aniqlashning ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, maktab psixologi faoliyatida qo‘llaniladigan psixodiagnostik usullar, kuzatish, suhbat, so‘rovnoma va psixologik testlarning imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada bolalardagi emotsional zo‘riqishni kamaytirish va bartaraf etishga qaratilgan psixokorreksion mashg‘ulotlar, relaksatsiya texnikalari, art-terapiya, o‘yin terapiyasi hamda ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikning samarali yo‘llari bayon etilgan.