O’QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH ISHLARINI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Muminov Yuldoshali Xoldorovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida kasbga yo‘naltirish ishlarini tashkil etishning zamonaviy usullari va ularning o‘quvchilar hayotidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning qiziqishi, qobiliyati va individual xususiyatlarini aniqlashda psixologik diagnostika, interaktiv metodlar, treninglar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda innovatsion yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada maktab psixologi, o‘qituvchi va ota-onalar hamkorligining kasbga yo‘naltirishdagi o‘rni haqida fikr yuritilib, o‘quvchilarning ongli ravishda kasb tanlashiga xizmat qiluvchi zamonaviy metodlar haqida tavsiyalar berilgan.