SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING O‘QUVCHILAR TAFAKKURIGA IJOBIY VA SALBIY TA’SIRINING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Muminov Yuldoshali Xoldorovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘quvchilar tafakkuri, bilim olish jarayoni va psixologik rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi dastur va platformalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, ijodkorligi hamda axborotni tahlil qilish qobiliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Sun’iy intellekt texnologiyalarining ijobiy jihatlari bilan bir qatorda, o‘quvchilarning tafakkur faoliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan omillar ham ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalardan oqilona foydalanish orqali o‘quvchilarning intellektual salohiyatini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.