TAʼLIM TIZIMIDA O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISH HAMDA KASBIY SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Nasriddinov Rustamjon A'zamkulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilarni kasb-hunarga yo‘naltirish va kasbiy shakllantirishning psixologik asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning kasbiy qiziqishlari, qobiliyatlari va moyilliklarini aniqlash, ularda ongli kasb tanlash ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda kasbiy o‘zlikni shakllantirishga qaratilgan psixologik usullar tahlil qilingan.