O‘QUVCHILARDA VAQTNI SAMARALI BOSHQARISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Kuldasheva Maxzuna Raxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada o‘quvchilarda vaqtni samarali boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirishning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Vaqtni to‘g‘ri taqsimlash va undan oqilona foydalanish o‘quvchilarning ta’limdagi muvaffaqiyati, shaxsiy rivojlanishi hamda psixologik farovonligini ta’minlovchi muhim omillardan biridir. Maqolada vaqtni boshqarish ko‘nikmalarining mazmuni, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar, jumladan, motivatsiya, o‘zini nazorat qilish, mas’uliyat hissi, maqsad qo‘yish va rejalashtirish qobiliyatlari yoritilgan. Shuningdek, vaqtni samarasiz sarflashga olib keluvchi omillar, xususan, kechiktirish odati, diqqatning tez chalg‘ishi va raqamli texnologiyalardan me’yoridan ortiq foydalanishning salbiy oqibatlari tahlil qilingan.