TAʼLIM TIZIMIDA O’QUVCHILAR ORASIDA OʻZ JONIGA QASD QILISH HOLATLARINI OLDINI OLISH - Mamasobirova Dildor Xolmanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilar orasida o‘z joniga qasd qilish xavfini oldini olishning psixologik-pedagogik jihatlari yoritilgan. O‘quvchilarning ruhiy salomatligini muhofaza qilish, xavf omillarini barvaqt aniqlash, profilaktik tadbirlarni tashkil etish hamda oila, maktab va mutaxassislar hamkorligining ahamiyati tahlil qilingan.