OʻQUVCHILARDA XOTIRANI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Ashirova Zumrad Abdisharipovna; Jumanyozova Shoira Po'latovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda xotirani rivojlantirish va shakllantirishning psixologik usullari yoritilgan. Xotiraning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, uning turlari, xotira jarayonlariga ta’sir etuvchi omillar hamda samarali eslab qolish va esga tushirish ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan.