MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARDA BADIIY ADABIYOT ORQALI NUTQNI O‘STIRISH METOD VA VOSITALARI - Davlatova Shahzoda Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada maktabgacha katta yoshdagi bolalarda nutqni rivojlantirishda badiiy adabiyotning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, bolalarning lug‘at boyligini oshirish, bog‘lanishli nutqini shakllantirish hamda ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishda qo‘llaniladigan samarali metod va vositalar tahlil qilingan. Ertak, hikoya, she’r va boshqa adabiy janrlarning ta’limiy imkoniyatlari ochib berilgan.