RUHIY KASALLARNI OVQATLANTIRISH USULLARI - Xolmirzayeva Ibodatxon A’zamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ruhiy kasalliklarga chalingan bemorlarni parvarish qilishda to‘g‘ri ovqatlantirish muhim ahamiyatga ega. Ruhiy kasalliklar natijasida bemorlarda ishtahaning pasayishi, ovqatdan bosh tortish, ovqatlanish tartibining buzilishi, ovqatni yutish qiyinlashishi yoki ovqatlanishga bo‘lgan qiziqishning yo‘qolishi kuzatilishi mumkin. Shuning uchun tibbiyot xodimlari va parvarishlovchilar bemorlarning ovqatlanishiga alohida e’tibor berishlari zarur.