SODDALASHTIRILGAN FIZIOTERAPIYA MUOLAJALARI - Arslonqulova Nodiraxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Fizioterapiya — bu organizmni davolash va reabilitatsiya qilishda tabiiy va fizik vositalardan foydalanuvchi tibbiyot sohasi. U kasalliklar, jarohatlar yoki jarrohlik operatsiyalardan keyingi tiklanish jarayonlarini tezlashtirishga xizmat qiladi. Fizioterapiya og‘riqni kamaytirish, mushak va bo‘g‘imlarning harakatchanligini tiklash, qon aylanishini yaxshilash va yallig‘lanishni kamaytirish kabi vazifalarni bajaradi. Soddalashtirilgan fizioterapevtik muolajalar — bu oddiy va ko‘pchilik uy sharoitida bajarishi mumkin bo‘lgan usullar bo‘lib, ular maxsus murakkab uskunalarni talab qilmaydi. Shu bilan birga, ular professional fizioterapiya dasturining muhim qismi hisoblanadi.