ELEKTR BILAN DAVOLASH - Arslonqulova Nodiraxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Elektr zaryadlarning tartib bilan joylangan harakati elektr toki deb ataladi. Metallarda elektr toki elektronlarning sekin va tartibli harakatidan iborat bo‘ladi. Biologik muhitda, xususan inson organizmida elektr tokining ta’siri ana shunday mexanizmga asoslangan.Elektr toki bilan davolash doimiy elektr tokidan tashqari impulsli toklar, magnitli va elektrmagnitli maydonlar, yuqori va o‘rta yuqori tokli maydonlar va chastotalar qo‘llaniladi.