3-SINF ONA TILI DARSLARIDA OʻQUVCHILARNING LINGVISTIK KOMPETENSIYALARI USTIDA ISHLASH METODIKASI - M. A. Hamrayev; Ismailova Zebo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada 3-sinf ona tili darslarida oʻquvchilarning lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Lingvistik kompetensiyaning mazmun-mohiyati, uning tarkibiy qismlari hamda boshlangʻich ta’lim jarayonidagi oʻrni tahlil qilingan. Shuningdek, ona tili darslarida oʻquvchilarning fonetik, leksik va grammatik bilimlarini mustahkamlash, nutqiy faoliyatini rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali metod va usullar tavsiflangan. Tadqiqot natijalari oʻquvchilarning til hodisalarini ongli ravishda oʻzlashtirishlari, mustaqil fikrlashlari va nutq madaniyatini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.