SUN’IY INTELLEKT DAVRIDA O‘QUVCHILARNING TAFAKKUR VA O‘QISH MOTIVATSIYASIDAGI O‘ZGARISHLAR - Karshibayeva Manzura Tojiboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim jarayoniga kirib kelishi natijasida o‘quvchilarning tafakkur jarayonlari va o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasida yuz berayotgan o‘zgarishlar tahlil qilingan. Sun’iy intellekt vositalarining o‘quv jarayonini individuallashtirishi, axborotga tezkor kirish imkoniyatini yaratishi hamda o‘quvchilarning mustaqil fikrlashiga ta’siri ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, texnologik vositalarning ortiqcha qo‘llanilishi natijasida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan salbiy holatlar, jumladan, tayyor ma’lumotlarga tayanish, ijodiy tafakkurning susayishi va o‘quv motivatsiyasining o‘zgarishi masalalari ham ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy ta’limda sun’iy intellektdan samarali foydalanish bo‘yicha psixologik-pedagogik tavsiyalar berilgan.