SURXON VOHASI FOLKLORINI XALQ CHOLG‘U ORKESTRI UCHUN QAYTA ISHLASHNING ILMIY- METODIK ASOSLARI - Amonova Munisa Shavkat qizi; X.Sh.Raxmatullayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada Surxon vohasi folklor musiqasining o‘ziga xos lokal xususiyatlari, uning xalq cholg‘u orkestri uchun qayta ishlash (aranjirovka va instrumentovka) jarayonidagi ilmiy-metodik muammolari va ularning yechimlari yoritilgan. Voha musiqiy merosidagi dostonchilik, baqshichilik san’ati, o‘ziga xos cholg‘ular (dombra, sibizg‘i, g‘ijjak) ijro uslublarini zamonaviy orkestr polyfoniya tizimiga ko‘chirish prinsiplari tahlil qilingan.