SHARQ MUTAFAKKIRLARI MEROSI ASOSIDA KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI OʻQUVCHILARDA NUTQIY AXLOQIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH - Usmonova Xurshida Aybekovna; Xusanova Nargizaxon Muhammadnazir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada Sharq mutafakkirlarining boy maʼnaviy merosi asosida kichik maktab yoshidagi oʻquvchilarning nutqiy-axloqiy madaniyatini shakllantirish tendensiyalari, pedagogik shart-sharoitlari hamda ushbu jarayonni dars faoliyatiga samarali tatbiq etish metodologiyasi ilmiy jihatdan atroflicha tahlil qilingan. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijtimoiy-psixologik xususiyatlariga tayangan holda, muloqot jarayonida nutqiy odob normalarini shakllantirishda Abu Nasr Forobiy, Yusuf Xos Hojib va Alisher Navoiy asarlaridagi tarbiyaviy hikmatlarning didaktik imkoniyatlari ochib berilgan. O‘tkazilgan tajriba-sinov ishlari natijalari miqdoriy va sifat jihatidan baholanib, o‘quvchilar muloqot tizimini takomillashtirish yuzasidan amaliy takliflar ilgari surilgan.