KO’SHMA GAPLAR VA ULARDA TINISH BELGILARINING QO’LLANILISHI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Umirzaqova Zeboxon Muhammadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o’zbek tilida ko’shma gaplarning turlari, ularning tarkibiy qismlari va ana shu gaplar ichida tinish belgilarini to’g’ri qo’llash masalalari ilmiy- amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Vergul, nuqta-vergul, tire, ikki nuqta belgilarining bog’lovchili va bog’lovchisiz ko’shma gaplarda ishlatilishi aniq misollar yordamida ko’rsatiladi. Maqola o’qituvchilar, talabalar va o’zbek tili grammatikasini mukammallashtirmoqchi bo’lgan barcha kitobxonlar uchun mo’ljallangan.