QO’SHMA GAPNING TA’RIFI VA TASNIFI. ERGASH GAPLI QO’SHMA GAPLAR VA ULARNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Akbarova Nozimabonu (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola o’zbek tilshunosligida qo’shma gaplarning nazariy asoslarini, xususan, ergash gapli qo’shma gaplarning ta’rifi va tasnifini chuqur tahlil qiladi. Unda ergash gapli qo’shma gaplarning tarkibiy qismlari, ularning o’zaro bog’lanish usullari va semantik munosabatlari atroflicha yoritilgan. Tadqiqot ergash gapli qo’shma gaplarning o’ziga xos xususiyatlari, ularning sintaktik tuzilishi va nutqdagi funksional ahamiyatini ilmiy jihatdan asoslaydi. Maqolada ushbu turdagi gaplarning grammatik kategoriyalari va ularning nutq jarayonidagi ifoda imkoniyatlari ham ko’rib chiqiladi.